Sfaturi pentru a avea un sistem imunitar puternic toamna aceasta

Răceala și gripa. Zile calde, seri reci. Cum ne afectează schimbările de temperatură
15 octombrie 2021
Copilul tău se confruntă cu crize de tuse în timpul nopții? Iată câteva sfaturi pentru crizele nocturne de tuse la copii!
14 decembrie 2021

Sfaturi pentru a avea un sistem imunitar puternic toamna aceasta

Sezonul rece pare că și-a intrat serios în drepturi. A început să fie tot mai frig, iar temperaturile scăzute au adus cu ele răceala și gripa. Sunt afecțiunile specifice acestei perioade. Le poți face însă față dacă ai un sistem imunitar puternic. Pe lângă responsabilitățile pe care le ai la birou sau au acasă, sănătatea trebuie să aibă prioritate. Dacă organismul funcționează corespunzător și tu vei reuși să-ți atingi toate obiectivele. Buna funcționare a organismului este strâns legată de capacitatea de apărare a sistemului imunitar. În această perioadă ai nevoie de alimente bogate în nutrienți și vitamine care să-ți întărească sistemul imunitar. De asemenea, vaccinarea împotriva gripei îți va ajuta imunitatea. Pentru că dorim să ai un organism sănătos, îți oferim câteva soluții pentru o imunitate de fier toamna aceasta.

Întărește-ți imunitatea

Întărirea sistemului imunitar nu este o misiune imposibilă. Pare mai simplu decât ai putea crede să ai grijă de sistemul imunitar. O confirmă specialiștii Spitalului Huston Methodis, SUA, într-un studiu ce cuprinde câteva recomandări cu privire la modalitatea prin care îți poți fortifica sistemul imunitar. Potrivit medicilor americani, trebuie să acorzi o mai mare atenție alimentației. Poate că dulciurile și fast-food-ul sunt preferatele tale, însă în această perioadă trebuie să iei în considerare un meniu mai bogat în vitamine și minerale. Vitamina B6, de exemplu, o vei descoperi în alimente precum carne de pui, somon, ton, banane sau cartofi. Vitamina C, considerată aliatul sistemului imunitar, o poți asimila în organismul tău consumând citrice, broccoli sau spanac. Pentru buna funcționare a sistemului imunitar, ai nevoie și de vitamina E, care se găsește în concentrații mari în migdale sau nuci. Exercițiile fizice te ajută, de asemenea, să-ți întărești sistemul imunitar. Efortul ajută la circulația sângelui, care transportă toate substanțele nutritive în organism. Este recomandat să faci mișcare cel mult 15 minute pe zi, iar efectele vor fi vizibile imediat. După efort, este importat să te hidratezi. Bea cât mai multă apă, pentru că ajută la buna funcționare a sistemului imunitar. Apa are rolul de a distribui uniform limfa, componentă a sângelui în care se regăsesc celulele cu rol de apărare ale corpului, în organism. Odihnește-te mai mult și dormi suficient. În timpul relaxării și somnului, în organism se desfășoară procese de sinteză a substanțelor nutritive. Multe dintre acestea sunt folosite în procesul de fortificare a imunității.

Consumă alimente de sezon

Fructele și legumele trebuie să fie prezente în dieta ta zilnică, dacă vrei un sistem imunitar puternic. Fructele-vedetă ale toamnei sunt, fără îndoială, merele și perele. Ambele conțin concentrații ridicate de vitamina C, magneziu sau fibre, având și proprietăți de reducere a nivelului colesterolului din sânge. Îți amintești ce bună era plăcinta cu dovleac pe care o pregătea bunica ta? Ei bine, dovleacul este unul din alimentele pe care ar trebui să-l consumi mai des, mai ales toamna. Conține multe minerale și vitamine care ajută la funcționarea normală a sistemului imunitar. Sfecla roșie a câștigat tot mai mult teren în rândul legumelor de toamnă, pentru efectele sale benefice asupra organismului. În compoziția sa intră vitamina C, acidul folic și magneziul. Poate fi consumată atât crudă, cât și conservată sau fiartă. Conopida ajută sistemul imunitar, datorită fitonutrienților pe care îi conține și care îmbunătățesc funcționarea celulelor sanguine.

Renunță la fumat

Poate că ești una dintre persoanele care consideră că fumatul este o activitate ce facilitează socializarea sau care reduce stresul. Medicii Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș au publicat un amplu studiu cu privire la impactul negativ al fumatului asupra organismului. Din cauza compușilor din fumul de țigară, sistemul imunitar are de suferit, pentru că substanțele chimice atacă celulele cu rol de apărare. De asemenea, plămânii sunt în mod direct afectați, iar tusea fumătorului este un simptom pe care și ție îți este greu să-l ții sub control. Medicii din Târgu Mureș susțin că fumatul îmbătrânește pielea, scade forța musculară și este un factor de risc pentru dezvoltarea diabetului, scăzând sensibilitatea la insulină.

Vaccinează-te împotriva gripei!

Vaccinarea este un subiect sensibil care a creat numeroase controverse, mai ales în timpul crizei sanitare pe care o traversăm. Totuși, vaccinul reprezintă singura posibilitate de a ține bolile la distanță de noi. Vaccinul împotriva gripei ajută în fiecare an milioane de oameni să nu dezvolte forme grave ale acestei boli. Institutul Național de Sănătate Publică din România a realizat un ghid complet în care explică importanța vaccinării împotriva gripei. Potrivit specialiștilor INSP, vaccinarea împotriva gripei trebuie realizată anual, pentru că virusurile gripale sunt într-o continuă schimbare, în fiecare an apărând alte variante. Așa că, dacă vrei să ai un sistem imunitar puternic, este timpul să te vaccinezi.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: