Copilul tău se confruntă cu crize de tuse în timpul nopții? Iată câteva sfaturi pentru crizele nocturne de tuse la copii!

Sfaturi pentru a avea un sistem imunitar puternic toamna aceasta
16 noiembrie 2021
Ce putem face pentru sănătatea sistemului respirator?
25 ianuarie 2022

Copilul tău se confruntă cu crize de tuse în timpul nopții? Iată câteva sfaturi pentru crizele nocturne de tuse la copii!

Copilul tău s-a trezit din nou din somn, din cauza tusei. Poate că ar trebui să fii mai atentă cu privire la condițiile pe care i le-ai creat în camera în care doarme. Tusea la copii, mai ales în timpul nopții, poate apărea din cauza spațiilor aerisite necorespunzător sau din cauza poziției în care cel mic doarme. În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi care te-ar putea ajuta astfel încât să-l ajuți pe micuțul tău să scape de tuse.

Aer curat și grade puține în termometru

Camera în care copilul tău doarme trebuie să fie bine aerisită. De asemenea, temperatura ambientală prea ridicată poate face ca aerul să devină uscat, iar din această cauză este posibil să apară tusea la copii în timpul nopții. Reglează temperatura astfel încât să fie potrivită. De asemenea, copilul poate să tușească și dacă aerul din dormitor este prea rece.

Folosiți umidificatorul

Unele sisteme de încălzire a locuinței au marele dezavantaj că pot usca aerul din încăperi. Tusea la copii poate avea și această cauză. Pentru ca micuțul tău să doarmă liniștit și să nu aibă probleme din cauza aerului uscat, poți folosi un aparat de umidificare a aerului. Specialiștii nortonchildrens.com susțin că umidificatorul trebuie așezat cât mai aproape de patul copilului. Aerul umed îl va ajuta să respire mai bine. De asemenea, acest aparat poate fi benefic pentru că poate ameliora simptomele alergiilor generate de praful din încăperi.

Apa de mare are efecte benefice

De cele mai multe ori, tusea la copii apare din cauza problemelor respiratorii. Nasul se înfundă, iar micuții sunt tentați să respire pe gură. Pentru limitarea efectelor tusei la copii, mai ales în timpul nopții, trebuie să aveți grijă de căile lor respiratorii. De exemplu, se pot folosi spray-urile cu apă de mare. Aceste produse hidratează mucoasa nazală, ajută la eliminarea impurităților din nas și eliberează căile respiratorii. De asemenea, puteți folosi siropul de tuse pentru copii. Acest produs poate fi recomandat mai ales în momentele în care crizele de tuse sunt foarte puternice. Cu o formulă compusă din extracte din rădăcină de nalbă mare și flori de mușețel, siropul pentru tuse uscată Bronhoklir poate fi administrat și copiilor de peste 3 ani.

Poziția semi-culcat este de mare ajutor

O posibilă cauză a tusei la copii poate fi reprezentată și de poziția în care aceștia dorm în timpul nopții. Unii copii adoptă poziții care le pot bloca respirația și astfel poate apărea tusea. Poziția semi-culcat permite copiilor să respire mai bine, iar astfel riscurile de a tuși se diminuează. Totodată, tusea la copii, în timpul nopții, poate avea și cauze medicale. Dacă tusea persistă mai multe nopți la rând, încearcă să discuți cu un specialist, care îți va recomanda anumite investigații medicale. În funcție de rezultatele acestora poate fi stabilit un tratament adecvat, care-l va ajuta pe micuțul tău să doarmă mai bine, fără ca somnul să-i fie întrerupt de tuse.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: