Tusea fumătorului – remedii și metode de tratament

Tusea, febra, pierderea mirosului și a gustului sunt cele mai frecvente simptome ale infectării cu SARS COV2.
Tusea ca simptom COVID-19
10 septembrie 2020
Remedii naturale pentru tuse
Remedii naturale pentru tuse
10 noiembrie 2020

Tusea fumătorului – remedii și metode de tratament

Tusea fumătorului

Tusea fumătorului implică respirație șuierătoare și voce răgușită. În plus, este o adevărată bătaie de cap în contextul pandemic. Află cum o poți ameliora!

 

Când fumezi, fie că este vorba despre țigări tradiționale sau electronice, adevărul este că inhalezi multe substanțe chimice care irită gâtul. Iar tusea este modul natural al corpului tău de a curăța căile respiratorii. Tusea fumătorului tinde să sune diferit de tusea obișnuită. Implică respirație șuierătoare și voce răgușită. De asemenea, aceasta poate deveni cronică dacă ești fumător de mult timp. Află ce tratamente te pot ajuta să controlezi și ameliorezi iritația gâtului.

 

Tusea fumătorului – tratamente tradiționale

Cel mai bun mod de a trata tusea fumătorului este reducerea cantității de fumat sau chiar renunțarea la fumat. Renunțarea la fumat elimină cauza tusei. Totuși, este puțin probabilă această renunțare bruscă la fumat, așa că alte modalități tradiționale de a te ajuta să tratezi tusea includ:

  • Calmarea gâtului cu gargară cu apă sărată.
  • Consumul de 6-8 pahare de apă pe zi poate reduce mucusul din plămâni și gât.
  • Activitatea fizică. 30 de minute de sport în mod regulat pot reduce mucusul și ușura tusea.
  • Evitarea cafelei sau alcoolului contribuie la diminuarea severității tusei. Cafeaua și alcoolul te pot deshidrata și-ți pot provoca iritații.

 

Tratamente naturale și alternative

  • Vaporii anumitor uleiuri esențiale pot fi utili în ameliorarea unor simptome ale tusei fumătorului. Încearcă să utilizezi un umidificator sau un difuzor cu ulei esențial de eucalipt. Vaporii îți pot calma gâtul și pot ameliora simptome precum inflamația.
  • Suplimentele pe bază de plante pot ajuta, de asemenea, în tratarea tusei, durerii în gât și a altor simptome. Aceste suplimente pot include: ghimbir, oregano, rozmarin.
  • Consumul de ceai verde, care conține antioxidanți, sau ceai de mușețel, care are ingrediente cu un efect relaxant asupra corpului tău.
  • Consumul de miere – fie că înghiți o linguriță în fiecare dimineață sau o utilizezi pentru a îndulci ceaiul.
  • Suplimente de vitamina C sau consumul de lichide cu cantități mari de vitamina C, cum ar fi sucul de portocale.

 

Un remediu nou

Am conceput Bronhoklir pentru necesitățile și ritmul vieții tale. Astfel, este un sirop gata dozat, ceea ce îl face ușor de administrat oriunde și oricând. În plus, este natural. Bronhoklir sirop pentru fumători conține extracte de ciuboțica cucului, cimbru și echinaceea, miere, uleiuri esențiale de eucalipt și anason și o combinație de vitamine cu acțiune antioxidantă.

Cât durează tusea fumătorului?

Tusea fumătorului poate dura câteva zile, câteva săptămâni sau până la nesfârșit, în funcție de cât de mult fumezi. Dacă fumezi o țigară sau două din când în când, tusea ta va dispărea probabil la câteva zile după ce ai încetat să fumezi. Dacă fumezi regulat, vei avea simptome atât timp cât fumezi. Tusea poate dura luni sau ani de zile chiar și după ce ai renunțat la fumat. Însă chiar dacă renunțarea la fumat este cea mai bună metodă de a opri tusea fumătorului, acest lucru nu este ușor. Până atunci, ai multe opțiuni pentru tratarea tusei fumătorului și a oricăror afecțiuni care stau la baza acestuia. Există multe remedii pe care le poți încerca chiar la tine acasă sau produse care sunt la o farmacie distanță de tine. Astfel, te asiguri că tusea nu te împiedică să te bucuri de viață.