Tusea uscată

Tusea – cum poate fi ameliorată.
Tusea – cum poate fi ameliorată
10 ianuarie 2020
De ce îți simți gâtul iritat?
De ce îți simți gâtul iritat?
10 martie 2020

Tusea uscată

Tusea uscată

Tusea uscată

Tusea uscată este o tuse în care nu se produce flegmă sau mucus. Tusea uscată este adesea cauzată de boli virale, cum ar fi răcelile și gripa, dar poate fi, de asemenea, cauzată de alergii sau iritanți ai gâtului.

Cât durează o tuse în mod normal?

Tusea asociată cu o raceală sau gripă tinde să dureze aproximativ 3 săptămâni. O tuse postvirală poate persista până la 8 săptămâni după o boală virală, în timp ce tusea care persistă mai mult timp poate semnala o problemă de bază.

La adulți și copii, o tuse este descrisă drept acută (pe termen scurt) dacă durează până la 2 săptămâni.

La adulți, o tuse care durează mai mult de 8 săptămâni este descrisă ca o tuse persistentă cronică.

La copii, o tuse care durează 2 până la 4 săptămâni se numește tuse acută prelungită. O tuse care durează mai mult de 4 săptămâni este considerată a fi o tuse cronică.

Cum se tratează tusea uscată?

Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a ameliora simptomele unei tuse uscate:

Mierea poate ajuta la tratarea unei tuse uscate prin calmarea faringelui și ameliorarea iritării care declanșează o tuse uscată. Încearcă să bei apă caldă care conține miere și lămâie sau să administrezi o linguriță de miere cu 30 de minute înainte de culcare. Reține că mierea nu trebuie administrată copiilor cu vârsta mai mică de 12 luni din cauza riscului de botulism infantil.

Consumul multor lichide te poate ajuta, iar ceaiurile calde contribuie la calmarea gâtului.

Apa cu sare poate ajuta, de asemenea, în cazul unei tuse uscate asociată cu durere. Gargara se poate face numai în cazul copiilor mari și adulților.

Tusea repetată din orice cauză poate irita și inflama laringele și căile respiratorii superioare. Deci tusea în sine îți face căile respiratorii mai sensibile, ceea ce duce la mai multă tuse.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: