Tusea – cum poate fi ameliorată

O iarnă fără tuse
O iarnă fără tuse
10 decembrie 2019
Tusea uscată
Tusea uscată
10 februarie 2020

Tusea – cum poate fi ameliorată

Tusea – cum poate fi ameliorată.

Tusea – cum poate fi ameliorată.

Tusea este modul corpului tău de a răspunde unui iritant în sistemul respirator. Când iritanți precum praf, alergeni, poluare sau fum intră pe căile respiratorii, senzorii trimit un mesaj creierului tău. Creierul se alertează de prezența lor și trimite, la rândul său, un semnal prin măduva spinării mușchilor pieptului și abdomenului. Contracția rapidă a acestor mușchi împinge o explozie de aer prin sistemul respirator, având rolul de a elimina iritanții nocivi.

Tusea umedă

Când ești bolnav, tusea îți elimină mucusul din corp pentru a ajuta la curățarea căilor respiratorii și la grăbirea vindecării. Tusea este adesea mai intensă noaptea, deoarece mucusul se acumulează în partea din spate a gâtului când stai în poziție orizontală. Uneori, caracteristicile tusei tale pot fi o indicație a cauzei sale. O tuse umedă, cunoscută și sub denumirea de tuse productivă, este orice tuse care produce mucus. S-ar putea să simți că ai ceva blocat în piept sau în partea din spate a gâtului. O tuse umedă indică faptul că corpul tău produce mai mult mucus decât în mod normal.

Mucusul îndeplinește multe funcții benefice în corpul tău, cum ar fi menținerea căilor respiratorii umede și protejarea plămânilor împotriva iritanților. Cu toate acestea, atunci când lupți împotriva unei infecții precum gripa, corpul tău produce mai mult mucus decât de obicei. Face acest lucru pentru a ajuta la expulzarea organismelor cauzatoare de infecție.

Tratamentul pentru tuse umedă

Tratamentul pentru tuse umedă depinde de ceea ce o cauzează. Pentru cea mai frecventă tuse umedă, adică cea cauzată de un virus, tratamentul are ca scop ameliorarea simptomelor. Dacă tu sau copilul tău vă confruntați cu tusea, este posibil să doriți să utilizați ceva pentru a ajuta la diminuarea stării de disconfort. Tratamente posibile pentru tusea umedă pot include:

  • Aer umed (livrat de umidificator).
  • Bronhoklir pentru ameliorarea tusei (atât cea productivă, cât și cea uscată).

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: