De ce îți simți gâtul iritat?

Tusea uscată
Tusea uscată
10 februarie 2020
Cum deosebești COVID-19 de răceală și gripă?
Cum deosebești COVID-19 de răceală și gripă?
10 aprilie 2020

De ce îți simți gâtul iritat?

De ce îți simți gâtul iritat?

De ce îți simți gâtul iritat?

De ce îți simți gâtul iritat? Oricine se confruntă la un moment dat cu senzația de gât iritat. Iritația în gât este un semn foarte frecvent al alergiilor sau poate fi un semn precoce al unei infecții virale sau bacteriene. De cele mai multe ori, iritația în gât poate fi gestionată cu remedii la domiciliu sau simple tratamente care se eliberează fără prescripție medicală.

De ce îți simți gâtul iritat? – posibile cauze

Iritația în gât poate fi cauzată de o varietate de factori. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de următoarele:

  • Rinită alergică – Aceasta poate fi una dintre cele mai frecvente cauze ale senzației de iritație în gât. Rinita alergică apare atunci când organismul reacționează excesiv la o substanță inofensivă, eliberând o substanță chimică numită histamină, responsabilă de reacțiile excesive. Declanșatorii obișnuiți includ polenul, praful și iritanții, cum ar fi fumul de țigară.
  • Alergii la alimente – Reacțiile alergice la anumite alimente se produc atunci când organismul reacționează la anumite lucruri pe care le mâncăm ca și cum ar dăuna organismului. În general, reacțiile se dezvoltă în câteva minute sau câteva ore de la consumarea alimentelor declanșatoare. Alergia poate fi ușoară sau severă, iar tratamentul depinde de cauza alergiei, precum și de severitatea ei. Alimentele declanșatoare comune includ arahide, crustacee, ouă, lapte și grâu.
  • Infecții bacteriene și virale – Debutul acestora poate consta în senzație de mâncărime și iritație în gât, până la progresul către un disconfort mai puternic. Răcelile obișnuite sau virusul gripal pot provoca mâncărime și iritație în gât. Dacă este doar o răceală, senzația de disconfort este mai „inofensivă” în comparație cu infecția cauzată de gripă, unde durerea în gât este severă și însoțită de febră și dureri musculare.
  • Deshidratare – Apare atunci când organismul pierde mai multă apă decât ar trebui. Este comună în contexte precum vreme caniculară, practicarea exercițiilor fizice sau asociată diverselor afecțiuni. Deshidratarea poate provoca o gură uscată, o condiție temporară în care gura și gâtul nu au suficientă salivă. Ulterior, acest lucru poate provoca o senzație de mâncărime în gât.

Remedii naturale

Remediile pentru mâncărime și iritație în gât pot varia în funcție de cauză. Cu toate acestea, există unele remedii care pot ajuta în majoritatea cazurilor. Acestea includ: o lingură de miere, gargară cu apă sărată, spray nazal, ceai fierbinte cu lămâie și miere.

În cazul în care te confrunți și cu tusea, poți administra Bronhoklir. Aportul optim de antioxidanți prin conținutul bogat în vitamina C asigură refacerea mai rapidă după un episod de infecție respiratorie. În plus, Bronhoklir este singurul sirop la plic, gata dozat și ușor de administrat. Noua formă de prezentare a siropului în plicuri permite utilizarea mai ușoară și mai practică a produsului – la serviciu, în călătorii, la școală, cu orice ocazie în care este incomod să transporți o sticlă și să măsori doza de sirop cu ajutorul unei lingurițe sau capac dozator. Siropul Bronhoklir se găsește atât în varianta pentru tuse uscată, cât și în cea pentru tuse productivă și este destinat adulților și copiilor de peste 12 ani.

Acum și în farmaciile Help Net!

 

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: