Locuri de vizitat în București

E soare afară, hai în parcul Herăstrău din București!
24 martie 2021
21 mai, Ziua Mondială a Ceaiului
20 mai 2021

Locuri de vizitat în București

Cunoscut și sub numele de „micul Paris”, Bucureștiul este un oraș bogat, în care arhitectura istorică și identitatea modernă se contopesc armonios. Bisericile bizantine, conacele Art Nouveau, fațadele neoclasice spectaculoase ale numeroaselor clădiri, parcurile, muzeele și monumentele istorice sunt atât de fermecătoare încât trebuie să le treci pe lista ta de atracții bucureștene. În continuare găsești sugestiile noastre de locații ce constituie un must visit 😉

Locuri de vizitat în București

  • Muzeul Național de Artă Contemporană – În prezent, poți vizita expoziții despre producția artistică românească postbelică, despre istoria artei contemporane din România (segmentul 1947 – 2007) sau despre arta urbană – o expoziție concentrată în jurul unei lucrări murale desfășurate pe 500 de metri pătrați, care a adunat laolaltă cele mai răsunătoare 20 de voci ale street art-ului românesc. Și cum muzeul este găzduit de Palatul Parlamentului, ai putea vizita și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon. Cu peste 3.000 de camere de peste 330.000 de metri pătrați, vizionarul său, Nicolae Ceaușescu, a folosit-o ca reședință a familiei și ca sediu al guvernului său. Programează-ți turul și imersează-te în monumentalitatea clădirii, în kitsch-ul și luxul scandalos așa cum le-a vizionat Ceaușescu.
  • Muzeul Național de Artă al României – Dacă arta contemporană nu este chiar genul tău, o opțiune mai tradițională, găzduită într-o clădire la fel de spectaculoasă, este Muzeul Național de Artă al României. Găzduit în fostul Palat Regal, Muzeul Național de Artă al României este locul în care poți admira Colecția Regală. Muzeul găzduiește o colecție complexă de artă românească și europeană, inclusiv medievală și modernă, cu peste 100.000 de lucrări ale unor artiști precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Milița Pătrașcu, Dimitrie Paciurea, Constantin Brâncuși, El Greco, Monet, Rembrandt, Renoir și Rubens.
  • Arcul de Triumf – Dacă îți dorești să vezi sculpturi realizate de Dimitrie Paciurea și într-un alt context decât cel muzeal, Arcul de Triumf este răspunsul. Finalizat în 1878, Arcul de Triumf a fost realizat din lemn și dedicat soldaților români care au luptat în primul război mondial. În 1936, a fost reconstruit din granit, înalt de 27 de metri și decorat cu sculpturi realizate de Ion Jalea și Dimitrie Paciurea – totul sub îndrumarea arhitectului Petre Antonescu. Până în prezent, continuă să-și îndeplinească scopul de a fi punctul central al paradelor militare. Însă asta nu înseamnă că nu poate fi și punctul central din pozele urcate astăzi în feed-ul de Instagram:D
  • Ateneul Român – Impunătorul Ateneu Român este cea mai prestigioasă sală de concerte din București. Clădirea din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul francez Albert Galleron, seamănă cu un templu antic grecesc, cu o cupolă înaltă de 41 de metri și un peristil de șase coloane ionice. Cum nu poți vizita în această perioadă interioarele cu ​​tavane pictate, balcoane în cascadă și scări spiralate din marmură, poți admira clădirea de la exterior. Alege-ți eclerul preferat de vis-à-vis, de la French Revolution și savurează-l pe banca din fața Ateneului.
  • Grădina Cișmigiu – Nu este doar un parc frumos, ci și cel mai vechi parc al orașului, proiectat la mijlocul secolului al XIX-lea de către arhitectul peisagist german Carl Meyer. Închirierea bărcilor cu vâsle este unul dintre cele mai populare lucruri de făcut aici vara.
  • Restaurantul NOUA – având la bază conceptul farm to table, restaurantul îți oferă o experiență culinară inedită, cu preparate proaspete și combinații explozive de gusturi și texturi (spoiler: icre de șalău în smântână afumată cu scoverguțe). Alte restaurante cu recenzii bune sunt Maize, The Artist, Cucinetta.

O zi reușită

Cu familia, cu prietenii sau în compania gândurilor tale, echipează-te cu poftă de explorare și fii turist în propriul oraș. Vizitează MNAC, plimbă-te cu barca în Cișmigiu, ia prânzul la NOUA, bucură-te de un Kalamansi de la French Revolution și îți promitem că vei avea o zi excelentă. Ca să eviți orice impediment în starea de bine, nu uita să iei cu tine mască, dezinfectant, șervețele, ochelari de soare și Bronhoklir, plicul cu sirop natural pentru tuse.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: