Joacă și plimbări în aer liber. Beneficiile aerului proaspăt asupra sănătății copilului

Respirația profundă ca tehnică de relaxare. Avantajele deep breathing
18 februarie 2022
10 sfaturi pentru a-ți menține sănătatea și starea de bine
29 aprilie 2022

Joacă și plimbări în aer liber. Beneficiile aerului proaspăt asupra sănătății copilului

Iarna s-a terminat, iar zilele însorite îi atrag pe cei mici la joacă, afară. Activitățile în aer liber aduc nenumărate beneficii organismului copilului, precum și stării sale de spirit. Iată câteva dintre efectele pozitive pe care aerul proaspăt le are asupra copiilor!

Aerul proaspăt curăță plămânii celor mici și îi elimină de impurități, de aceea timpul petrecut afară, la joacă, are un rol esențial pentru sănătatea acestor organe. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în sezonul rece ne petrecem aproximativ 90% din timp în spații interioare, în locuințe, la birou sau la școală, astfel că, atunci când avem parte de zile însorite, trebuie să profităm de acestea și să ne luăm „porții“ cât mai mari de aer.

Volumul plămânilor copiilor – cantitatea de aer pe care o pot menține plămânii – crește foarte mult în primii doi ani de viață, iar până la vârsta de trei ani, plămânii lor arată ca o mini-versiune a plămânilor adulți, arată The British Lung Foundation. Astfel că petrecerea timpului în aer liber este esențială pentru dezvoltarea plămânilor celor mici.

Iată ce alte efecte pozitive aduc copiilor joaca și plimbările în aer liber:

  • Întărirea sistemului osos, prin aportul de vitamina D
  • Îmbunătățirea vederii
  • Creșterea duratei de atenție
  • Dobândirea abilităților de socializare
  • Creșterea nivelului de energie
  • Îmbunătățirea creativității
  • Întărirea sistemului imunitar
  • Îmbunătățirea calității somnului.

Atunci când copilul tău este răcit și se confruntă cu tusea uscată, îți recomandăm Bronhoklir, sirop de tuse din ingrediente naturale. Calmează tusea și susține imunitatea datorită conținutului ridicat de vitamina C.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: