10 sfaturi pentru a-ți menține sănătatea și starea de bine

Joacă și plimbări în aer liber. Beneficiile aerului proaspăt asupra sănătății copilului
25 martie 2022
Ai renunțat la fumat? Iată ce poți face pentru a-ți recăpăta sănătatea plămânilor!
20 mai 2022

10 sfaturi pentru a-ți menține sănătatea și starea de bine

Ultimii doi ani au venit cu provocări care ne-au afectat starea de spirit și ne-au determinat să ne schimbăm stilul de viață. Din cauza acestor schimbări, ne-am simțit de multe obosiți sau stresați. De aceea, este important să avem cât mai multă grijă de sănătatea noastră fizică și mentală. Într-o lume în continuă schimbare, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a te simți mai bine fizic și psihic!

1. Fă exerciții fizice regulat

Activitatea fizică îți aduce multe beneficii, atât pe plan fizic, cât și psihic. Este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru sănătatea ta. Poți face sport acasă sau la sală ori poți ieși la alergat atunci când simți nevoia de mișcare în aer liber.

2. Hidratează-te

Dacă nu bei suficientă apă, te poți simți obosit sau lipsit de concentrare. Cantitatea de apă pe care ar trebui să consumi în fiecare zi depinde de mai mulți factori, cum ar fi starea ta de sănătate, nivelul de activitate fizică, regimul alimentar. Ca o regulă generală, sunt recomandate 8 pahare de apă pe zi.

3. Ridică-te după 30 de minute petrecute pe scaunul de la birou

La fiecare 30 de minute petrecute pe scaunul de la birou, încearcă să te ridici și să iei o pauză. Poți face o plimbare scurtă sau poți avea o activitate ce presupune mișcare.

4. Ieși în aer liber

Natura este un remediu natural pentru stres. Vei vedea că o scurtă plimbare în aer liber te va relaxa și te va face să te simți mai bine după o zi dificilă la birou.

5. Bea smoothie-uri

Dacă nu îți place să consumi unele fructe sau legume ca atare, le poți combina într-un smoothie delicios și plin de vitamine. Există numeroase mixuri de fructe, legume și verdețuri pe care le poți combina după bunul plac, astfel încât să obții o băutură sănătoasă.

6. Odihnește-te suficient

Potrivit Centrelor pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA, adulții cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au nevoie de minimum 7 ore de somn pe noapte (https://www.cdc.gov/sleep/about_sleep/how_much_sleep.html). Dacă simți că nu te poți odihni corespunzător, încearcă să stabilești o rutină de somn: închide toate dispozitivele electronice atunci când te pregătești de odihnă și bea un ceai din plante, care te va relaxa.

7. Mănâncă sănătos

Un regim alimentar sănătos îți va asigura necesarul de vitamine și minerale și te va ajuta în același timp să îți ții greutatea sub control. O hrană sănătoasă îți va da, totodată, energie și o stare pozitivă.

8. Citește

Când vrei să iei o pauză de la dispozitivele electronice, alege să citești o carte. Cititul reduce nivelul de stres și îți stimulează memoria.

9. Redu consumul de zahăr

Zahărul se găsește în multe alimente pe care le consumăm zilnic, de aceea e important să citești cu atenție etichetele produselor pe care le achiziționezi. Înlocuiește zahărul rafinat cu fructe, miere sau alți îndulcitori naturali.

10. Bucură-te de contactul cu natura

O plimbare în parc, o excursie la munte sau o drumeție te vor face să reduci nivelul de stres și anxietate. După o perioadă aglomerată, ia-ți câteva zile libere pe care să le petreci în natură, alături de persoane dragi.

Atunci când te confrunți cu tuse uscată, productivă sau tusea fumătorului, alege tot natura pentru a o ameliora. Îți recomandăm Bronhoklir, sirop de tuse natural la plic, gata dozat.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: