De ce ne face să tușim aerul condiționat

De ce ne face să tușim aerul condiționat
De ce tușim vara? Cauze care pot duce la apariția tusei în sezonul cald
15 iunie 2022
Ameliorează tusea cu ajutorul naturii! 3 plante care te pot ajuta atunci când tușești
24 august 2022

De ce ne face să tușim aerul condiționat

În sezonul cald, aerul condiționat este o necesitate – acasă, la birou, în mașină, în magazine. De multe ori însă, ne poate cauza senzații neplăcute – dureri de cap sau, deseori, tuse. Sistemele de aer condiționat elimină umiditatea, răcesc aerul și pot cauza astfel tuse uscată și persistentă.

Citește mai departe care sunt motivele pentru care aerul condiționat ne poate face să tușim și ce măsuri de prevenție trebuie să luăm!

Cauzele tusei provocate de aerul condiționat

Calitatea aerului este unul dintre motivele pentru care te poți confrunta cu tuse. În aer pot exista particule de praf sau alți alergeni, care pot determina apariția tusei. Aerul condiționat curăță aerul prin intermediul unor filtre înainte ca acesta să circule în interior. În timp însă, aceste filtre se pot înfunda și devin astfel mai puțin eficiente, împingând particulele de praf sau de mucegai înapoi în încăperea în care este pornit aerul condiționat. Aceste particule ajung astfel în sistemul nostru respirator, ceea ce cauzează apariția tusei.

Aerul uscat este o altă cauză a apariției tusei. Vara, nivelul de umiditate este mai mare decât în sezonul rece, însă el este uscat în încăperile în care funcționează aerul condiționat iar acest lucru poate cauza disconfort respirator, inclusiv tuse.

Cum să previi apariția tusei cauzate de aerul condiționat

Pentru ca aerul din încăpere să fie cât mai curat, este nevoie de curățarea filtrelor la șase săptămâni (mai ales dacă ai animale de companie) și, desigur, de schimbarea lor periodică.

O altă modalitate prin care poți curăța aerul din casă sau de la birou este instalarea unui sistem de purificare a aerului. Acesta captează impuritățile din aer și previne dezvoltarea alergenilor și a microorganismelor în încăperea în care este montat.

Pentru a crește nivelul de umiditate al aerului, trebuie să pornești mai rar aerul condiționat (poți folosi un termostat). De asemenea, e necesar să apelezi la serviciile unui profesionist care să îți verifice sistemul de aer condiționat, pentru a te asigura că aerul are un nivel optim de umiditate, pentru a evita apariția tusei.

Totodată, poți folosi și un umidificator, care te va ajuta să menții un nivel potrivit de umiditate al aerului din încăpere.

Dacă și tu te confrunți cu tusea uscată, îți recomandăm siropul de tuse Bronhoklir, cu extract din rădăcină de nalbă mare și flori de mușețel, ce protejează căile respiratorii împotriva agenților patogeni.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: