Ameliorează tusea cu ajutorul naturii! 3 plante care te pot ajuta atunci când tușești

De ce ne face să tușim aerul condiționat
22 iulie 2022
De ce apare tusea după ce te lași de fumat. Recomandările specialiștilor
14 septembrie 2022

Ameliorează tusea cu ajutorul naturii! 3 plante care te pot ajuta atunci când tușești

Chiar dacă este vară, te poți confrunta cu tuse. Fie că este cauzată de o răceală, fie că e determinată de aerul condiționat, natura îți poate veni în ajutor pentru ameliorarea tusei. Află mai departe ce plante au indicații terapeutice în calmarea gâtului iritat de tuse!

Rădăcina de Nalbă Mare

Este folosită pentru durerea și inflamația membranelor mucoase a tractului respirator. Rădăcina de nalbă mare este cunoscută pentru efectele sale asupra tusei uscate. Potrivit unui studiu realizat în 2005, un sirop de tuse ce conținea această s-a dovedit a fi eficient în ameliorarea tusei cauzate de răceli, bronșită și alte afecțiuni ale tractului respirator care aveau ca efect formarea de mucus, arată https://www.healthline.com/. Studiul a fost realizat pe parcursul a 12 zile, pe 62 de participanți, din care 86-90% au simțit o ameliorare a simptomelor. Se pare că rădăcina de nalbă mare se comportă ca o enzimă ce eliberează mucusul și inhibă bacteriile.

Ciuboțica-cucului

Este o plantă ce crește în Europa și Asia, iar florile și rădăcina sunt folosite frecvent în medicina naturistă. Ciuboțica-cucului este utilizată pentru ameliorarea simptomelor bronșitei, dar și pentru reducerea senzației de nas înfundat sau gât inflamat.

Echinacea

Arheologii au găsit dovezi care atestă faptul că echinacea era folosită de amerindieni pentru a trata răni și infecții. De-a lungul timpului, planta a fost folosită pentru ameliorarea simptomelor determinate de diferite afecțiuni și a devenit foarte populară în secolele 18 și 19. Astăzi, echinacea este folosită pentru a scurta durata gripei și a răcelii și pentru a reduce intensitatea unor simptome precum durerea de gât, tusea sau febra, arată https://www.mountsinai.org/. Aceeași sursă precizează că, în cadrul unui studiu realizat pe 95 de persoane care aveau simptome de gripă și răceală, s-a demonstrat că cei care beau câteva căni cu ceai de echinacea în fiecare zi, timp de 5 zile, și-au revenit mai repede decât cei care nu au băut acest ceai.

Toate cele trei plante le vei găsi și în siropul de tuse Bronhoklir pentru tuse uscată, tuse productivă sau tusea fumătorului.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: