De ce apare tusea după ce te lași de fumat. Recomandările specialiștilor

Ameliorează tusea cu ajutorul naturii! 3 plante care te pot ajuta atunci când tușești
24 august 2022
Cum putem gestiona o tuse care nu mai trece
17 octombrie 2022

De ce apare tusea după ce te lași de fumat. Recomandările specialiștilor

Chiar dacă nu se întâmplă frecvent, unele persoane tușesc după ce renunță la fumat. Tusea este de obicei temporară și poate semnala faptul că organismul începe să se vindece. Află mai departe ce se întâmplă în organism când te lași de fumat și ce poți face pentru a ameliora senzația de disconfort!

Ce se întâmplă în organism când renunți la fumat

Tutunul încetinește mișcarea normală a cililor care facilitează deplasarea mucusului în afara plămânilor. Cilii formează o barieră protectivă între factorii externi și țesutul delicat al plămânilor. La plămânii sănătoși, tuburile bronhice sunt căptușite de un strat protector de cili și mucus, care se mișcă la unison pentru a curăța plămânii de factori poluanți. Când renunți la fumat, acești cili încep să funcționeze corespunzător, ceea ce duce uneori la apariția tusei, care poate persista timp de câteva săptămâni. Așadar, tusea semnalează faptul că plămânii încep din nou să funcționeze normal.

Nicotina din țigări creează dependență, de aceea, atunci când renunți la acest obicei, organismul începe să aibă reacții specifice, precum:

  • Tuse
  • Dureri de gât
  • Oboseală
  • Dureri de cap
  • Insomnie

Tusea, alături de celelalte simptome, se ameliorează de regulă în câteva săptămâni. Dacă aceasta persistă însă timp de mai multe luni, este recomandat să te adresezi medicului, pentru a te asigura că nu există alte afecțiuni ce pot cauza tusea persistentă.

Ce poți face pentru a calma tusea

Iată ce recomandă specialiștii pentru a ameliora tusea care apare când renunți la fumat:

  • Hidratarea corespunzătoare. Bea multe lichide, cum ar fi apă, ceai sau sucuri fără acid.
  • O linguriță de miere înainte de culcare te poate ajuta, de asemenea, să ameliorezi tusea.
  • Poți încerca să folosești și un umidificator al aerului, mai ales în sezonul rece.

Pentru atenuarea senzației de iritare a căilor respiratorii, îți recomandăm Bronhoklir pentru fumători, formulă ce conține ciuboțica-cucului, echinacea, cimbru de cultură, ulei de anason, vitaminele A, C si E.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: