De ce tușim vara? Cauze care pot duce la apariția tusei în sezonul cald

Ai renunțat la fumat? Iată ce poți face pentru a-ți recăpăta sănătatea plămânilor!
20 mai 2022
De ce ne face să tușim aerul condiționat
22 iulie 2022

De ce tușim vara? Cauze care pot duce la apariția tusei în sezonul cald

De ce ne face să tușim aerul condiționat

Tusea și răceala sunt de regulă asociate cu anotimpul rece, dar acestea pot apărea și în sezonul cald. Tusea uscată este cea cu care ne confruntăm de obicei în lunile de vară, iar aceasta poate fi provocată de mai mulți factori. Află mai departe care sunt aceștia!

Cauze ale tusei uscate din timpul verii

Alergia la polen

Una dintre cele mai frecvente cauze ale tusei în anotimpul cald este alergia la polen. Aceasta este întâlnită în special primăvara și vara și este generată de polenul copacilor și al diferitelor plante ce revin la viață în această perioadă. Printre cele mai frecvente simptome ale alergiei la polen se numără senzația de iritație și mâncărime a nasului și a ochilor, strănutul sau congestia nazală, precum și uscăciunea și iritația gâtului, care provoacă tusea.

Aerul condiționat

Atunci când temperaturile sunt ridicate, folosirea frecventă a aerului condiționat, acasă, la birou și în mașină, poate determina apariția senzației de uscăciune a gâtului, motiv pentru care ne confruntăm cu tusea. Poți reduce timpul de folosire a aerului condiționat sau poți instala un umidificator în spațiul în care petreci cel mai mult timp.

Refluxul gastroesofagian

Chiar dacă această afecțiune nu este condiționată de anotimp, ea poate fi o cauză pentru care poți tuși în această perioadă. Atunci când acidul stomacal ia contact cu esofagul, apare iritația, ce poate determina apoi apariția tusei. Dacă tusea devine mai persistentă după ce mănânci, atunci trebuie să te adresezi unui specialist pentru a identifica exact cauzele problemei. De asemenea, e important să mesteci încet mâncarea, pentru a nu agrava simptomele.

Răceala de vară și alte infecții respiratorii

Răcelile pot apărea și în anotimpul cald. Ele sunt cauzate de diferite tipuri de virusuri, de exemplu enterovirusurile, iar simptomele pot dura chiar mai mult decât în sezonul rece. Tusea seacă apare frecvent după o răceală, când gâtul este încă iritat și inflamat, și poate fi exacerbată de aerul uscat sau de aerul condiționat.

Poți ameliora tusea uscată cu Bronhoklir, sirop de tuse din ingrediente naturale.

Sursa: https://www.avogel.co.uk/health/immune-system/cough/what-causes-a-dry-cough-in-the-summer/

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: