Ce este tusea seacă?

Perioada rece
22 noiembrie 2018
Tusea, simptom al unei simple răceli
Tusea, simptom al unei simple răceli sau ascunde o condiție medicală gravă?
30 noiembrie 2018

Ce este tusea seacă?

Tusea seacă, cunoscută și sub denumirea de tuse neproductivă, este un simptom al unei afecțiuni, și nu o boală. Este tusea care nu este însotiță de mucus, fie flegmă sau spută. Tusea este un act de apărare a organismului împotriva bacteriilor sau a virusurilor care irită căile respiratorii.

Cauze și tratament

Factorii care cauzează tusea neproductivă pot fi aerul foarte uscat, agenții poluanți din aer, alergiile, refluxul gastro esofagian, bronșita, laringita, sau, cel mai frecvent, răceala sau gripa. Tusea seacă apare fie la debutul răcelii, fie la final, persistând în asemenea situații mult timp după ce toate celelalte simptome au disparut. Tusea seacă apare, de cele mai multe ori, ca urmare a unei infecții cu un virus gripal. Deși mai rar, tusea seacă poate fi declanșată și atașată unor condiții medicale precum afecțiunea cardiacă, afecțiunea pulmonară, tuberculoza, astmul.

Daca persistă peste o saptămână, tusea seacă ar trebui tratată, pentru că poate ascunde afecțiuni grave.  În primul rând, trebuie depistată și tratată cauza care declanșează tusea seacă, afecțiunea al cărei simptom este tusea. De aceea, este recomandată vizita la medic, pentru că numai medicul poate stabili cauza tusei și stabili un tratament adecvat.

Forma ușoară a tusei seci poate fi tratată cu ajutorul remediilor naturiste, care accelerează vindecarea tusei neproductive. Combinația de miere cu piper, ceaiurile sau supele calde ajută la calmarea gâtului iritat și au efecte benefice asupra gâtului iritat și inflamat. O minimă disciplină alimentară, consumul de fructe și legume, practicarea sportului și hidratarea corespunzătoare, întrucât deshidratarea favorizează tusea seacă, sunt de asemenea recomandate. Poate cea mai bună soluție, însă, este Bronhoklir, cu o formulă naturală și emolientă, care aderă la mucoasa căilor respiratorii, protejând împotriva agresiunii factorilor iritanți. Extractul de nalbă mare calmează tusea uscată și ameliorează iritația căilor respiratorii. Datorită formulei inovatoare, Bronhoklir poate fi administrat oricând și oriunde, pentru că este deja dozat.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: