Tusea, simptom al unei simple răceli sau ascunde o condiție medicală gravă?

Ce este tusea seacă?
29 noiembrie 2018
Revenirea frigului
Revenirea frigului după valori termice anormale
7 decembrie 2018

Tusea, simptom al unei simple răceli sau ascunde o condiție medicală gravă?

Tusea, simptom al unei simple răceli

Tusea, simptom al unei simple răceli

Tusea poate reprezenta atât un simptom al unei boli, cât și un mod de a elimina secreţiile si bacteriile din aparatul respirator inferior. Cât despre tusea ocazională, este normală, deoarece ajută la eliminarea substanţelor străine din plămâni, prevenind astfel infecţiile. Însă, în cazul în care persistă pe perioade mai lungi de timp, vă încurajăm să consultați medicul. Fie că vă confruntați cu tuse uscata, iritativa sau productivă, iată remediile pe care vi le propunem.

Metode de combatere a tusei 

Folosite ca adjuvant, remediile naturiste vor îmbunătăţi răspunsul la tratament al organismului. Ceaiul de pătlagină, ceaiul de cimbru sau ceaiul preparat din ceapă și nuci, îndulcit cu miere de albine, au efecte emoliente, expectorante și imuno-stimulatoare. Consumul de sirop din ridichie neagră este un puternic fluidizant, combate tusea și răgușeala, iar datorită cantității mari de potasiu, este indicat în toate formele de reumatism, gute, artrite cronice. De asemenea, se recomandă o bună hidratare alături de medicație mucolitică.

Infuzia de flori de tei este al un alt remediu natural, cu efecte antispatice, antiinflamatoare, neurosedative, emoliente și expectorante. La o cană cu apă clocotită se adaugă o linguriță de flori de tei și se lasă la infuzat 10 minute, după care se bea, cât de fierbinte suportabil, îndulcit cu miere.

De asemenea, și inhalațiile cu uleiuri esențiale sunt benefice, dar nu înainte de a verifica posibilele reacții alergice la plantele respective. Probabil cea mai simplă metodă de combatere naturistă a tusei este amestecul de miere de albine cu puțin turmeric sau piper alb.

Însă, în cazul în care timpul nu vă permite să abordați aceste remedii naturiste, poate cea mai eficientă soluție a omului societății moderne este Bronhoklir. Datorită formulei inovatoare, Bronhoklir poate fi administrat oricând și oriunde, pentru că este deja dozat. În plus, are o formulă naturală și emolientă, care aderă la mucoasa căilor respiratorii, protejând împotriva agresiunii factorilor iritanți.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: