Ce este gripa?

Bronhoklir, sirop pentru tuse uscată sau productivă
Bronhoklir, sirop pentru tuse uscată sau productivă
19 decembrie 2018
Luna ianuarie, cea mai geroasă lună din an
Luna ianuarie, cea mai geroasă lună din an
15 ianuarie 2019

Ce este gripa?

Ce este gripa?

Ce este gripa?

Gripa este o boală infecțioasă, cauzată de o serie de virusuri foarte contagioase, care infectează tractul respirator. Structura virusului gripal suferă constant modificări, astfel încât sistemul imunitar nu reușește să facă față un timp prea îndelungat. Tocmai pentru că gripa are o durată de manifestare lungă şi poate prezenta episoade severe de afectare a organismului, este necesar să ne luăm toate măsurile de protecție.

Cauzele și simptomele gripei

            Peste jumătate din răceli sunt cauzate de o serie de virusuri din familia Rhinovirus, care pot fi găsite în tractul respirator al oamenilor îmbolnăviți. Oricine poate fi infectat, în special cei cu un sistem imunitar scăzut. Virusurile se răspândesc atât prin contactul direct cu secrețiile nazale sau obiectele prin care se transmite infecția, cât și prin inhalarea picăturilor mici din aer. Persoanele infectate răspândesc boala chiar și timp de o săptămână de la debutul simptomelor, care cuprind frisoane, dureri, în special ale încheieturilor, de gât și de cap, oboseală, tuse, respirație dificilă pe nas, curgerea nasului, strănut, usturimea ochilor și sensibilitate la lumină. Tusea este şi ea prezentă şi poate avea o durată de manifestare până la două luni, persistând chiar şi după dispariţia celorlalte simptome. Durerile musculare sunt mult mai acute decât în cazul răcelii, iar frisoanele sunt însoţite de dureri abdominale şi ale oaselor. Stările de greaţă şi vomă sunt, de asemenea, asociate gripei, iar în cazuri grave acestea pot evolua şi în alte probleme gastro-intestinale.

         Gripa este mult mai des întâlnită în intervalul noiembrie – februarie deoarece sistemul imunitar este sensibil în timpul sezonului rece şi organismul necesită o îngrijire mai atentă.

Așadar, o alimentație bogată în fibre, consumul de fructe și legume, hidratarea și odihna corespunzătoare, precum și practicarea sportului contribuie la intarirea sistemului imuntar si astfel la prevenirea infectiilor gripale din sezonul rece. Însă, în cazul în care virusurile pun stăpânire pe organismul dumneavoastră, nu uitați de Bronhoklir, cu o formulă naturală și emolientă, care aderă la mucoasa căilor respiratorii, protejând împotriva agresiunii factorilor iritanți. Extractul de nalbă mare calmează tusea uscată și ameliorează iritația căilor respiratorii. În plus, datorită formulei inovatoare, Bronhoklir poate fi administrat oricând și oriunde, pentru că este deja dozat.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: