Băuturile reci pe timp de caniculă

Bronhoklir – avantaje și alte avantaje
Bronhoklir – avantaje și alte avantaje
24 iunie 2019
Răceala de toamnă
Răceala de toamnă
15 septembrie 2019

Băuturile reci pe timp de caniculă

Deși ne raportăm la alimentele sau băuturile reci ca fiind aliați în procesul de răcorire pe timp de caniculă, ele conduc la creșterea receptivității mucoasei respiratorii față de virusuri, pregătind astfel terenul pentru instalarea virozelor estivale. Chiar dacă o răceală de vară este percepută ca fiind mai uşoară în comparaţie cu infecţiile respiratorii care apar în sezonul rece, este important ca aceasta să nu fie ignorată. O primă recomandare este să optezi pentru băuturile la temperatura camerei. Conform credinței greșite că o băutură rece va duce la eliminarea senzației de căldură, în realitate, o băutură la temperatura camerei sau chiar caldă reglează temperatura corpului şi te scapă de senzaţia insuportabilă de căldură.

Cauze ale durerilor în gât

Durerea în gât este disconfortul sau senzatia de iritație la nivelul gâtului care se agravează, de cele mai multe ori, la înghițire. Totuşi, cea mai frecventă cauză a durerilor în gât nu este reprezentată de consumul alimentelor sau băuturilor reci, ci de infecţie, fie ea virală sau bacteriană. În acest sens, metode importante de prevenție sunt spălatul pe mâini înainte de fiecare masă şi evitarea contactului cu oamenii ce au afecţiuni ale faringelui.

Sunt predispuse durerilor de gât şi persoanele fumătoare sau cele care sunt expuse fumului de ţigară, persoanele alergice, cele expuse la substanțe toxice, cele care suferă de infecţii sinusale cronice, cele care petrec mult timp în spaţii închise sau persoanele care au imunitatea scăzută.

Cum să combați tusea

Indiferent de cauza inflamației gâtului, există o serie de strategii de îngrijire care ameliorează tusea. Odihna corespunzătoare înseamnă pauză suficientă pentru a nu solicita gâtul, în vreme ce  utilizarea unui umidificator de aer rece va contribui la înlocuirea aerului uscat. La fel de important este și evitarea iritanților, fie ei fumul de țigară sau praful. Mai presus de toate, însă, este aliementația zilnică: optează pentru mâncare caldă, consum zilnic de fructe și legume, consum bogat de lichide, pentru că previn deshidratarea și renunțarea la băuturile răcoritoare dulci ori energizante.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: