Băuturile reci pe timp de caniculă

Gata dozat, usor de administrat!

Băuturile reci pe timp de caniculă

Deși ne raportăm la alimentele sau băuturile reci ca fiind aliați în procesul de răcorire pe timp de caniculă, ele conduc la creșterea receptivității mucoasei respiratorii față de virusuri, pregătind astfel terenul pentru instalarea virozelor estivale. Chiar dacă o răceală de vară este percepută ca fiind mai uşoară în comparaţie cu infecţiile respiratorii care apar în sezonul rece, este important ca aceasta să nu fie ignorată. O primă recomandare este să optezi pentru băuturile la temperatura camerei. Conform credinței greșite că o băutură rece va duce la eliminarea senzației de căldură, în realitate, o băutură la temperatura camerei sau chiar caldă reglează temperatura corpului şi te scapă de senzaţia insuportabilă de căldură.

Cauze ale durerilor în gât

Durerea în gât este disconfortul sau senzatia de iritație la nivelul gâtului care se agravează, de cele mai multe ori, la înghițire. Totuşi, cea mai frecventă cauză a durerilor în gât nu este reprezentată de consumul alimentelor sau băuturilor reci, ci de infecţie, fie ea virală sau bacteriană. În acest sens, metode importante de prevenție sunt spălatul pe mâini înainte de fiecare masă şi evitarea contactului cu oamenii ce au afecţiuni ale faringelui.

Sunt predispuse durerilor de gât şi persoanele fumătoare sau cele care sunt expuse fumului de ţigară, persoanele alergice, cele expuse la substanţe toxice, cele care suferă de infecţii sinusale cronice, cele care petrec mult timp în spaţii închise sau persoanele care au imunitatea scăzută.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *