Răceala de toamnă

Băuturile reci pe timp de caniculă
27 iulie 2019
Tusea
Tusea
10 octombrie 2019

Răceala de toamnă

Răceala de toamnă

Răceala de toamnă

Factori

Deși iarna este contextul favorabil răcelilor frecvente, toamna nu înseamnă o privare de viroze sau alte astfel de afecțiuni. Află, în rândurile următoare, cum poți trata sau chiar preveni o astfel de viroză.

Factori precum trecerea bruscă de la temperaturi scăzute la ridicate, consumul de alimente şi lichide de la frigider pot favoriza o răceală în acest timp al anului. În funcţie de microbul ce cauzează răceala, de localizarea şi severitatea acesteia, infecţiile respiratorii pot avea tablouri diferite, asociind variate simptome: dureri de gât, febră, tuse, secreţii nazale, stare generală alterată. Simptomele apar la distanță de câteva zile după ce virusul a fost contractat şi se intensifică treptat, unele răceli putând să dureze două săptămâni până la vindecare. Pe lângă odihna într-o cameră aerisită şi consumul de lichide, pentru prevenirea deshidratării, trebuie să iei măsuri pentru fiecare neplăcere cu care te confrunţi.

Metode de combatere a răcelii

Dacă te confrunți cu secreții nazale, este necesară administrarea produselor care scad presiunea de la nivelul sinusurilor şi care ajută la eliminarea secreţiilor acumulate la nivelul acestora. În acest sens, poţi folosi comprimate pe bază de extracte naturale sau poți apela la inhalaţiile cu aburi, cât şi la spray-urile descongestionante (care trebuie utilizate timp limitat, pentru a nu crea dependenţă).

Atunci când organismul se apără de un virus, temperatura corpului crește, astfel cauzând febra şi frisoanele. Dacă febra nu este una ridicată, compresele cu apă călduţă și consumul de lichide pot ameliora starea. Însă, dacă temperatura depăşeşte 38,5 grade Celsius, ține mai mult de 72 de ore sau provoacă stări de amețeală, este necesară vizita medicului de familie.

Tusea se produce ca reacție la iritanții de la nivelul căilor respiratorii. Atunci când mucusul irită terminațiile nervoase ale gâtului, centrul tusei este impulsionat. Se deosebesc mai multe tipuri de tuse, în funcție de forma de manifestare, momentul apariției, factorul declanșator sau durată. Este recomandat să apelezi la produsele care au un efect anestezic şi dezinfectant local. E bine ca atunci când te doare gâtul să bei lichide calde, şi nu fierbinţi, pentru a evita iritarea gâtului.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: