Tusea productivă

Perioada rece
22 noiembrie 2018

Tusea productivă

Tusea productivă

Tusea productivă

Tusea este un act de apărare a organismului împotriva bacteriilor sau a virusurilor care irită căile respiratorii. Tusea productivă este tusea însotiță de mucus, fie flegmă sau spută, și reprezintă un simptom al unei afecțiuni. Tusea productivă este provocată de prezența mucusului. Cauzele tusei, flegmei sau mucusului pot fi declanșate de diverși factori, între care răceala sau gripa, alergiile, iritanții (fumat, praf, păr de animale de companie și substanțe chimice), refluxul gastroesofagian, infecții bacteriene sau virale la nivelul plămânilor, cum ar fi tuse convulsivă, crup laringian (la copii), tuberculoză, laringită, bronșită, pneumonie.

Tratament

Tusea ocazională nu trebuie să reprezinte o îngrijorare, pentru că nu face decât să contribuie la eliminarea secrețiilor și previne infecțiile. Tusea persistentă, însă, poate semnala o problemă gravă de sănătate. Tusea productivă poate duce la complicații grave dacă nu este tratată la timp. Dacă persoana în cauză suferă de afecțiuni grave, tratamentul precoce poate ajuta la diagnosticarea din timp a problemei. Tocmai de aceea, este necesară consultarea medicului.

Pentru ameliorarea tusei productive pot fi luate o serie de măsuri:

Vizitele la sauna cu abur sunt foarte benefice, pentru că ajută la fluidizarea mucusului și menținerea umidității căilor respiratorii. O alternativă poate fi și infuzia cu abur chiar în baia personală. Lăsați dușul cu apă caldă să curgă și adăugați câteva picături de eucalipt, mentol sau mentă. La fel de benefică poate fi și gargara cu apă sărată timp de un minut, de trei ori pe zi.

Consumul de fructe și legume, în special cele care contribuie la descompunerea mucusului: citrice (portocala, lămâia, grapefruit), ceapa, usturoiul, țelina, conopida. De asemenea, sunt foarte utile și alimentele condimentate (ardei iute sau hrean).

Hidratarea corespunzătoare. Trebuie consumi cel puțin 2 litri de apă zilnic, dar foarte utile sunt și ceaiurile din plante, consumate calde. În perioada rece, se recomandă băuturile decofeinizate, deoarece cofeina determină pierderea căldurii corporale. Alternativa este să se consume băuturi fără cofeină, cum ar fi ceaiurile din plante şi ceaiul de ghimbir, care are proprietăţi naturale de încălzire. Pentru corp, folosiți apă caldă, nu fierbinte, și limitați durata băii sau a dușului la mai puțin de 15 minute, pentru a nu sensibiliza și mai tare pielea.

Pentru că știm deja că te confrunți cu problemele societății moderne, concretizate prin lipsa timpului, recomandarea noastră este Bronhoklir. Datorită formulei inovatoare, Bronhoklir poate fi administrat oricând și oriunde, pentru că este deja dozat. În plus, are o formulă naturală și emolientă, care aderă la mucoasa căilor respiratorii, protejând împotriva agresiunii factorilor iritanți.

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: