Remedii naturale pentru tuse

Tusea fumătorului
Tusea fumătorului – remedii și metode de tratament
22 octombrie 2020

Remedii naturale pentru tuse

Remedii naturale pentru tuse

Remedii naturale pentru tuse există la tot pasul. Află în rândurile următoare care îți este la îndemână sau se potrivește stilului tău de viață.

Remedii naturale pentru tuse există la tot pasul. Important este să-ți dorești să combați disconfortul provocat de tuse în acest mod. Atunci când apare tusea, majoritatea persoanelor dau iama în farmacii și achiziționează tot ce le iese în cale, fără să-și pună problema ingredientelor din compoziție. Însă este timpul să ne pese de orice substanță care ne pătrunde în organism și să ne apropiem mai mult de natură. Rândurile următoare concentrează mai multe metode și remedii naturale cu ajutorul cărora poți ameliora tusea, fie că este uscată, productivă sau tusea fumătorului.

Remedii naturale pentru tuse

Oamenii recurg la o serie de remedii pentru a încerca să trateze o tuse persistentă. Însă hai să ne uităm la cele naturale dintre acestea:

  • Miere – Potrivit mai multor cercetări, mierea poate ameliora tusea. Eficiența mierii este dovedită în reducerea simptomelor de tuse acută, provocată de infecții ale tractului respirator superior. Totuși, trebuie să știi că mierea poate fi administrată doar adulților și copiilor cu vârsta peste 5 ani. Din cauza botulismului infantil, o afecțiune foarte rară care poate pune viața în pericol, sub nicio formă mierea nu trebuie administrată unui copil care are vârsta sub un an. Pentru a folosi mierea în scopul ameliorării tusei, amestecă 2 lingurițe cu apă caldă sau cu ceai de plante. Bea acest amestec o dată sau de două ori pe zi.

 

  • Ghimbir – Datorită proprietăților antiinflamatorii, ghimbirul poate ușura o tuse uscată sau astmatică. Explicația constă în faptul că unii compuși antiinflamatori din ghimbir au capacitatea de a relaxa membranele căilor respiratorii, ceea ce implicit reduce și tusea. Pentru a te bucura de efectele benefice ale ghimbirului, prepară o ceașcă de ceai fierbinte în care adaugi 20-40 de grame de ghimbir proaspăt. Pentru a îmbunătăți gustul, adăugă miere sau suc de lămâie, care sunt totodată și un plus de ajutor în lupta cu tusea.

 

  • Fluide – Hidratarea este vitală pentru cei care se confruntă cu tuse sau răceală. Cercetările au făcut bine cunoscut faptul că consumul de lichide la temperatura camerei poate atenua tusea și secrețiile nazale. Iar băuturile fierbinți ameliorează și mai multe simptome, inclusiv dureri în gât, frisoane și oboseală. Băuturile calde care pot fi reconfortante includ: ceaiuri din plante, ceai negru decofeinizat, apă, sucuri de fructe.

 

  • Gargară cu apă sărată – Acest remediu simplu este unul dintre cele mai eficiente pentru tratarea durerii în gât și a tusei productive. Apa sărată reduce mucusul, ceea ce poate diminua nevoia de a tuși. Se amestecă o jumătate de linguriță de sare într-o ceașcă de apă caldă până se dizolvă. Lasă amestecul pentru câteva clipe în gât înainte de a-l scuipa. Gargara cu apă sărată se face de mai multe ori pe zi până când situația se îmbunătățește. Evită să aplici acest remediu copiilor, pentru că e posibil să nu poată face gargară în mod corespunzător, iar înghițirea apei sărate poate fi periculoasă.

 

  • Cimbru – Cimbrul este cunoscut mai mult din perspectiva culinară. Însă are și utilizări medicinale în tratarea durerilor de gât, bronșită sau probleme digestive. Pentru a te bucura de antioxidanții din cimbru, prepară un ceai adăugând 2 lingurițe de cimbru uscat la o cană de apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară și se bea.

Natural, eficient, la îndemână

Totuși, secolul vitezei ne poate surprinde mai degrabă pe drumuri, în trafic sau la birou decât acasă, unde avem posibilitatea să preparăm un ceai. Așa că îți venim în ajutor cu o soluție pe măsura ritmului vieții tale. Bronhoklir este singurul sirop natural la plic, ceea ce îl face gata dozat și ușor de administrat. Indiferent de moment sau locație, poți scoate din buzunar plicul de Bronhoklir și ameliora instant tusea. De asemenea, Bronhoklir poate fi administrat de toate categoriile de vârstă și se găsește în varianta pentru tuse uscată, tuse productivă și tusea fumătorului. Alege varianta naturală, la îndemână oricând!