Capcanele fumatului

Tratarea tusei
27 aprilie 2019
Bronhoklir – avantaje și alte avantaje
Bronhoklir – avantaje și alte avantaje
24 iunie 2019

Capcanele fumatului

Tutunul dăunează grav sănătății

Tutunul poate dăuna grav sănătății. Auzi asta des, însă acționezi în vreun fel? În acest articol te informăm asupra riscurilor tutunului și metodelor de combatere a acestui obicei nesănătos. Mulţi fumători consideră normală tusea matinală, fără să-și dea seama că aceasta poate constitui o implicație a unei boli, care se instalează încet. Medicii nu încurajează acceptarea tusei matinale ca fiind ceva normal și trag semnale de alarmă asupra faptului că aceasta poate semnala o problemă la plămâni.

Boli la plămâni sau boli cardiovasculare?

Tutunul este unul dintre cei mai periculoşi factori de risc pentru apariţia bolilor la plămâni. În plus, cei mai mulți oameni nu conştientizează că există o conexiune între fumat şi generarea de boli sau agravarea celor existente. Principalul compus toxic din fumul de ţigară este nicotina, implicată în provocarea bolilor cardiovasculare, cu acţiune directă asupra vaselor sanguine şi a celulelor nervoase din creier. Gudronul are efecte puternice cancerigene, cu localizare mai frecventă pe esofag, laringe, buze, stomac, ficat, pancreas şi rinichi. Monoxidul de carbon irită laringele, bronhiile şi plămânii, fiind implicat în declanşarea cancerelor la nivelul aparatului respirator.

În plus, până și fumătorii pasivi pot fi îmbolnăviţi. Nefumătorii care inhalează fără voia lor se pot îmbolnăvi de aceleaşi boli ca şi fumătorii activi. Mai întâi apar iritaţii oculare, urmate de afecţiuni ale căilor respiratorii (tuse, bronşite), ulcere, boli coronariene şi unele forme de cancer (pulmonar şi laringian).

Pentru abandonarea definitivă a fumatului se propun următoarele acţiuni:

– în uz intern, se recomandă folosirea produselor care modifică gustul nicotinei sau acţionează împotriva tulburărilor provocate de lipsa acestui drog

– alegerea perioadei optime de renunţare la fumat, în zile lipsite de stres, fiind preferate concediile sau în momentul apariţiei unor afecţiuni care impun interzicerea fumatului (gripe, guturai, bronşite, viroze respiratorii, pneumonie)

– evitarea locurilor cu mulţi fumători (restaurante, cafenele, cluburi)

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL STADA

Poți cumpăra produsul BRONHOKLIR® din farmaciile locale sau online: